Ny produkt Hemosilate® vet.

 Hemosilate<sup>®</sup> vet. introduktion

 

Nu introducerar vi en ny produkt på den svenska marknaden, Hemosilate vet, en injektionsvätska 125 mg/ml etamsylat. Hemosilate vet. är godkänd för nötkreatur, får, get, svin, hästar, hundar och katter med indikation för förebyggande och behandling av kirurgiska, posttraumatiska, obstetriska och gynekologiska blödningar. Hemosilate vet. kan t.ex användas för att förhindra blödning före operationen och vid behandling efter trauma i upp till 3 dagar för att kontrollera pågående blödning.

"Vi är mycket nöjda med att kunna presentera en ny produkt för den svenska marknaden och tror att Hemosilate vet. kommer att vara ett värdefullt tillskott för svenska veterinärer och veterinärkliniker"  säger produktansvarig veterinär Zoltan Dobolyi och fortsätter "Hemosilate vet. är godkänd för både IV- och IM-användning och har ingen karenstid vid IV-användning och en (1) dags karens efter IM-användning för kött och slaktbiprodukter på produktionsdjur. Det faktum att Hemosilate vet. är godkänd för användning i flera djurslag och kan användas  förebyggande och vid behandling av blödning innebär att produkten ger svenska veterinärer ytterligare ett verktyg i sitt värdefulla arbete för god djurhälsa".

Introduktionen av Hemosilate® vet. är den senaste i raden av nya lanseringar sedan 2020. Med nyheter för lantbruksdjur, som exempelvis Peniyet vet (bensylpenicillinprokain 300mg/ml) och för sällskapsdjur med Metrocare® vet. (metronidazol) och Doxycare® vet. (doxycyklin) som är smaksatta tabletter till hund och katt, har vi breddat vår portfölj av kvalitetsprodukter. Intressanta produktnyheter som alla mottagits väl av marknaden.

Med fokus på god djurhälsa fortsätter vi att arbeta hårt för att erbjuda god service och en ännu bredare portfölj av kvalitetsprodukter till veterinärer och veterinärkliniker runt om i landet.

Vid produktfrågor vänligen kontakta

Zoltan Dobolyi, Produktchef
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel: 08-449 46 53

Klicka på ikonerna att läsa mer om våra djurhälsoprodukter för