Nytt distributionsavtal med Chemvet

Nordvacc Läkemedel AB som är ett helägt dotterbolag till Intervacc AB (publ) har ingått ett distributionsavtal med det danska läkemedelsföretaget Chemvet A/S.

Avtalet innebär att ett vaccin mot elakartad lungsjuka på svin att introduceras på den svenska marknaden. Vaccinet är en injektionsvätska, emulsion, för aktiv immunisering av svin från sex veckors ålder för minskning av dödlighet, kliniska symptom och lungförändringar orsakade av Actinobacillus pleuropneumoniae serotyp 2 och 9-infektioner.

ChemVet grundades 1984 och har idag affärsverksamhet i större delen av Europa och fortsätter att expandera internationellt. Företaget har sitt huvudkontor i Silkeborg, Danmark och kärnverksamheten utgörs av produktion, marknadsföring och distribution av en innovativ produktportfölj inom vacciner, probiotika, receptberedningar och vårdprodukter för boskaps-, produktions- och sällskapsdjur.

Vi kan nu initialt glädjas åt ett utökat utbud av vacciner för svin och ser fram emot ett fortsatt spännande samarbete och fler intressanta produkter i vår produktportfölj” – säger Nordvaccs VD Rune Bergman i en kommentar.

För mer information vänligen kontakta:
Rune Bergman, VD Nordvacc Läkemedel AB
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel: 08-449 46 51  

Produktfrågor
Zoltan Dobolyi, Produktchef
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel: 08-449 46 53