Vanliga frågor

  

Här har vi sammanställt svaren på vanliga frågor som berör våra produkter, webbplatsen och vår verksamhet. Om Du inte kan finna svaret på din fråga så klicka på fliken Ställ en fråga och fyll sedan i formuläret om Du vill fråga oss om något.

Svar på vanliga frågor

Här följer svar på några frågor vi fått, klicka på frågeraden för att öppna tillhörande svarstext, alternativ klicka på "Fäll ut alla" för att ta del av alla svarstexter.
Cunivak®

Vanliga frågor om Cunivak® vaccinerna


Hur ska man vaccinera med Cunivac RHD (kaninhepatit)?

En kaninunge ska vaccineras vid 12 veckors ålder, därefter årligen. Om mamman inte är vaccinerad bör ungen få en första vaccination vid 6-8 veckors ålder, samt en boosterdos vid 12 veckors ålder. Därefter årlig vaccinering

Hur vaccinerar man till exempel mot kaninpest i Stockholmsområdet ?

Unga djur (icke endemiska områden)

Grundvacc 6-10 veckors ålder + Booster efter 6-9 månader + Uppehållsvaccination helst var 9:e månad. Vad som sker att en del kliniker kör istället för var 9:e månad årlig vaccination.

Vuxna djur (icke endemiska områden )

När man börjar ge vaccinet i vuxen ålder ska det räcka med en vaccination och sedan återvaccinering var 9:e månad för att de ska ha fullgott skydd. Man uppehåller skyddet om man revaccinerar var 9:e månad. En del veterinärkliniker ger årligen istället för var 9:e månader idag. (t.ex Stockholm)


Hemsida

Svar på vanliga frågor om webbplatsen www.nordvacc.se


Hur använder man QR-koder?

Vi använder QR-koder för att göra det enkelt att ta del av informationen på en annan enhet utan att behöva knappa in adress osv. Om Du inte redan har en app för läsning av streckkoder eller QR-koder på din mobiltelefon eller surfplatta måste Du först ladda hem en sådan. Följ sedan instruktionerna i appen för att läsa av koden med hjälp av kameran.

Några tips på användbara appar:

  Android
Barcode Scanner (Gratis)
av ZXing Team

QR-kod till hemsidan

   

iPhone / iPad
QR Reader for iPhone (Gratis)
av TapMedia Ltd


- Wikipedia artikel om QR-koder

Med vilket publiceringsverktyg är denna webbplats byggd?

Vi har valt att använda Open-source plattformen Joomla för att bygga denna webbplats.